Compromís i PSPV acorden no exigir la declaració d'impacte ambiental al port de València

L'expedient es remetrà als ministeris perquè, sota criteris tècnics, avaluen la necessitat d'una nova declaració ambiental, que el port considera "política".

VÍDEO | Compromís i PSPV acorden no exigir la declaració d\'impacte ambiental al port de València

El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat una moció alternativa de Compromís i el PSPV per a no exigir una nova declaració d'impacte ambiental (DIA) al projecte de la nova terminal de contenidors de l'ampliació nord del port de València.

Els socis de govern han acordat remetre l'expedient sobre el projecte als Ministeris de Foment i Transició Ecològica perquè, sota criteris tècnics, avaluen la necessitat d'una nova declaració d'impacte ambiental.

El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, veu "bé" que es remeta l'expedient al Ministeri, sempre que "no es paren les obres". També lamenta que els informes elaborats per diversos serveis de l'Ajuntament de València no es plantegen l'objecte pels quals s'han sol·licitat, el projecte per a la terminal de l'ampliació nord del port, ni sol·liciten una nova declaració d'impacte ambiental (DIA). Critica que aquest és un document que només "es reclama en l'àmbit polític".

L'ampliació del port de València comprén 1,3 milions de metres quadrats en la zona nord i suposarà duplicar la capacitat de contenidors.

També et pot interessar

stats