Compromís presenta una esmena per a excloure els sucs i l'orxata de la pujada de l'IVA de les begudes amb sucre

El senador Carles Mulet ha afirmat que l'orxata, "per normativa de la denominació d'origen" ha de tindre un 10% de sucre en la composició.

El suc de taronja conté sucre natural de la fruita
El suc de taronja conté sucre natural de la fruita

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha presentat una esmena a la modificació de l'article 69 dels pressupostos generals de l’estat per a excloure els sucs i l'orxata de la pujada de l'IVA dels productes amb sucre.

El senador ha demanat que se substituïsca el terme "sucs" pel de "nèctars de fruita", ja que la formació valencianista considera que la redacció pot generar "confusions importants". Mulet ha aclarit que un suc mai conté sucre afegit i que cal modificar el text legislatiu per a evitar interpretacions que perjudiquen el sector.

El representant de la coalició ha subratllat que l'impost al sucre no és una mesura recaptatòria, sinó que ha de desincentivar el consum de sucre que "provoque obesitat i tota mena de malalties". Així doncs, el senador considera que no s'han d'incloure en aquesta categoria els sucs als quals no s’ha afegit sucre al natural de la fruita.

Mulet també ha demanat que s'excloga de la pujada de l'IVA l'orxata, perquè es tracta d'un producte tradicional que "per normativa de la denominació" ha de tindre un 10% de sucre en la composició.

El portaveu de Compromís ha posat l'accent en el fet que si la beguda no conté sucre, deixa de ser orxata, la qual cosa "en dificultarà molt la comercialització". El senador ha afirmat que qui consumeix orxata és conscient de la important aportació calòrica que té, però que "no es pot equiparar a refrescos gens saludables".

També et pot interessar

stats