Compromís demana paralitzar l'ampliació del port de València

Acusa el PSPV d'actuar de manera unilateral i no descarta anar als tribunals si el Ministeri de Transició Ecològica no accepta fer un nou informe.

Compromís demana paralitzar l\'ampliació del port de València
Compromís demana paralitzar l'ampliació del port de València

El Grup de Compromís a les Corts demana paralitzar la tramitació de l'adjudicació del projecte d'ampliació del port de València fins que es faça un estudi de declaració d'impacte ambiental que en determine la viabilitat.

Segons la formació, el projecte d'ampliació del port ha patit una "modificació substancial" respecte al disseny inicial que va obtindre la declaració d'impacte ambiental de 2007. Per això creuen que ara ha de valorar-se, tenint en compte, a més la declaració d'emergència climàtica aprovada pel Consell, per a donar un major impuls a la lluita contra el canvi climàtic.

Per al portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, les decisions sobre la planificació del territori valencià han de ser "fruit del diàleg i la planificació" i parlar d'economia no pot ser sol en benefici d'uns pocs, sinó que ha de tindre en compte l'impacte ambiental i social".

A més, la coportaveu de la coalició, Águeda Micó, ha acusat el PSPV d'actuar de manera unilateral en aquest assumpte.

Els dos han assenyalat que si Pedro Sánchez necessita els vots de Més País en una nova investidura, haurà de tindre en compte la posició del grup en diferents aspectes com ara aquest.

El PSPV no considera adequat paralitzar l'ampliació

Per la seua banda, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha remarcat que les declaracions ambientals importants seran les de l'Ajuntament i les de la conselleria.

Així mateix, ha considerat que paralitzar l'ampliació del port i condicionar-la a una nova declaració d'impacte ambiental "no és una postura adequada".

També et pot interessar

stats