Compromís afirma que treballarà per a implantar taxes turístiques municipals

Ferri ha insistit que siguen els mateixos ajuntaments, com València, els que la puguen instaurar "a discreció".

Compromís afirma que treballarà per a implantar taxes turístiques municipals
Compromís afirma que treballarà per a implantar taxes turístiques municipals

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha afirmat aquest dijous que en els pròxims mesos treballaran perquè es puguen implantar taxes turístiques municipals, per exemple a la ciutat de València, on l'alcalde fa molt de temps que vol aplicar-la "i no té possibilitat".

Ferri s'ha pronunciat així després de la polèmica generada entre els socis del govern de la Generalitat arran d'unes afirmacions seues en les quals defenia que la taxa turística no s'ha de deixar "en els calaixos, sinó posar-la damunt de la taula i no aparcar-la".

El síndic de Compromís ha insistit que cal treballar perquè s'implante aquesta legislatura la taxa turística, "com més prompte millor", i que siguen els mateixos ajuntaments els que la puguen instaurar "a discreció", perquè si un consistori vol fer-ho, no cal impedir-ho, "sinó buscar la via per a propiciar-ho".

Una millora en el finançament de la ciutat

Segons Ferri, una taxa d'aquestes característiques a la ciutat de València, on en 2018 va haver-hi dos milions de pernoctacions, suposaria una millora en el finançament de la ciutat, que podria anar a millorar la qualitat de vida dels valencians i, per tant, dels turistes que venen a visitar el municipi.

En la seua opinió, "no pot ser" que quan els valencians van a altres ciutats europees paguen per a sufragar despeses que generen allí, però ací siguen els que paguen les despeses que generen els turistes que visiten la ciutat.

La taxa va desaparéixer del Botànic II

Ferri ha assenyalat que, en les negociacions del Botànic II, la taxa apareixia en la comissió tècnica com una de les qüestions que es podrien implantar, però en una de les últimes reunions per a anar tancant el document polític va desaparéixer perquè "no hi havia consens" sobre com havia de ser. Així, ha precisat que un grup demanava que fora una taxa autonòmica amb un tram local, mentre que el PSPV deia que "com a molt" es podia arribar a una taxa municipal discrecional que aplicaren els municipis.

També et pot interessar