La compravenda d’habitatges perd impuls a les comarques meridionals

Va disminuir un 8% el tercer trimestre del 2019 i acumula un descens interanual del 6,4%.

La compravenda de vivendes a Alacant va disminuir un 8% el tercer trimestre del 2019 i acumula un descens interanual del 6,4%
La compravenda de vivendes a Alacant va disminuir un 8% el tercer trimestre del 2019 i acumula un descens interanual del 6,4% / Pixabay

La inversió en habitatge a les comarques del sud “perd impuls”, segons un informe de la Cambra de Comerç d'Alacant. L'estudi preveu que la inversió residencial mantindrà la tendència de desacceleració.

L'informe assenyala que la compravenda d'habitatge va disminuir un 8% el tercer trimestre del 2019 i acumula un descens interanual del 6,4% en el període gener-setembre.

Els nou primers mesos de l'any passat es van vendre 30.880 habitatges a les comarques del sud: un 87% de segona mà (amb un descens del 7,0%) i el 13% restant nou (un 5,4% més).

La venda d'habitatges a espanyols residents, que representa el 51% del total, ha intensificat la caiguda al llarg del 2019, amb una baixada interanual del 8%. En paral·lel, la compravenda per estrangers acumula quatre trimestres de descensos i arrossega un descens del 5%.

També et pot interessar

stats