La compravenda d'habitatges a la Comunitat Valenciana cau un 15,8% al març

Espanya registra mínims des de 2016 després de caure un 18,6% en el tercer mes de l'any.

La compravenda d'habitatges a la Comunitat Valenciana cau un 15,8% al març
La compravenda d'habitatges a la Comunitat Valenciana cau un 15,8% al març

La compravenda d'habitatges a la Comunitat Valenciana va caure un 15,8% al març, fins a les 4.974 operacions, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Totes les autonomies van presentar taxes negatives interanuals quant al nombre de compravendes d'habitatges al març. Per nombre de transaccions d'habitatges, la Comunitat Valenciana, amb 4.974 habitatges, es va situar en tercer lloc, només per darrere d'Andalusia i Catalunya.

La compravenda d'habitatges s'ha desplomat un 18,6% a Espanya el mes de març passat en relació amb el mateix mes de 2019, fins a sumar 34.806 operacions, la xifra més baixa en aquest mes des de 2016. Amb aquesta reculada per la crisi sanitària, la compravenda d'habitatges torna a taxes interanuals negatives, després d'haver pujat al febrer un 0,1%.

Per tipus d'habitatge, les operacions sobre habitatges usats cauen un 18,3%, fins a 28.422 transaccions, mentre que la retallada en la compravenda d'habitatges nous és del 20,2%, fins a 6.384 operacions.

En termes mensuals (març respecte a febrer), la compravenda d'habitatges ha disminuït un 21,1%, la caiguda més gran en aquest mes almenys des de 2016.

L'INE recorda que, a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma per la crisi sanitària, l'atenció diària al públic en els registres de la propietat es va fer al març exclusivament mitjançant correu electrònic o per via telefònica.

També et pot interessar