La compra d’habitatge cau un 3,6% a la Comunitat Valenciana el primer trimestre

El preu mitjà per metre quadrat dels pisos ha pujat un 5,1% a l’Estat.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia de les set on han disminuït les compravendes
La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia de les set on han disminuït les compravendes / Shuishi Pan (Unsplash)

La compravenda d’habitatge ha caigut a la Comunitat Valenciana un 3,6 per cent durant el primer trimestre de 2019. Per contra, en el conjunt de l’Estat s’ha registrat un increment mitjà de l’1,7% interanual, segons les dades del Consell General del Notariat.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia de les set on han disminuït les compravendes, darrere de les Balears (-3%), Navarra (-6,6%) i les Canàries, (-6,2%). En el costat oposat, destaquen Cantàbria, on la compravenda d’habitatge ha crescut un 14,9%, Extremadura (10,8%) i Astúries (10,4%).

Disparitat entre autonomies

L’informe revela una clara disparitat per autonomies, tant en els preus com en les compravendes. Així, Galícia i les Balears han registrat els majors increments de preu, amb un 17,7% i 11,7%, respectivament, seguides de Catalunya (8,8%). Les alces s’han moderat a taxes del 4% i el 7% a Madrid, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Astúries, Múrcia o Cantàbria.

El preu mitjà per metre quadrat dels pisos ha avançat un 5,1% en l’àmbit estatal, i contrasta amb els forts creixements de Galícia (27,6%), les Balears (12%) i Catalunya (11,4%), i caigudes a les Canàries (-7,4%) i a Castella i Lleó (-3,6%).

També et pot interessar