Es compleix un any del trasllat de CaixaBank i el Banc Sabadell a la Comunitat Valenciana

Les entitats van moure les seus socials per la crisi política desencadenada a Catalunya després del referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

El President de Banc Sabadell, Josep Oliu i el Conseller Delegat, Jaime Guardiola, durant la Junta general d'accionistes
El President de Banc Sabadell, Josep Oliu i el Conseller Delegat, Jaime Guardiola, durant la Junta general d'accionistes / Morell (EFE)

CaixaBank i el Banc Sabadell compleixen, aquesta setmana, un any del traslladat de les seus socials a València i Alacant, respectivament. Les dues entitats van prendre la decisió com a conseqüència de la crisi política desencadenada a Catalunya després del referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

El banc presidit per Josep Oliu, el Sabadell, va ser la primera gran empresa de l'Ibex a fer el pas, una decisió que es va materialitzar el 5 d'octubre de 2017. Per la seua banda, el consell d'administració de CaixaBank va acordar el trasllat a València l'endemà, el 6 d'octubre. Així, les entitats han celebrat les juntes generals d'accionistes en territori valencià, tot i que els serveis centrals els continuen tenint a Catalunya.

Durant els dies posteriors a l'1-O, es multiplicaren les eixides de depòsits i la creació de comptes de les entitats en altres autonomies, els anomenats “comptes espill”. En prendre la decisió de traslladar-se a la Comunitat Valenciana, CaixaBank i el Banc Sabadell volien garantir que continuarien sota el paraigua del Banc Central Europeu.

També et pot interessar

stats