Competència expedienta Idealista per unflar els preus de les vivendes

La plataforma nega els fets i assegura que col·laborarà “estretament” amb l’organisme regulador.

Competència expedienta Idealista per unflar els preus de les vivendes
Competència expedienta Idealista per unflar els preus de les vivendes

Competència ha expedientat la plataforma immobiliària Idealista i sis empreses més per unflar els preus de les vivendes. És la primera vegada que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha obert un expedient sancionador per a determinar si utilitzaven algoritmes per a encarir artificialment els preus.

Segons aquest organisme, les empreses haurien dut a terme possibles pràctiques restrictives de la competència que consistien a coordinar els preus i altres condicions comercials a través d’un software.

La multa per una infracció d’aquestes característiques pot arribar fins al 10% del volum de negoci total de les empreses infractores.

Idealista nega “rotundament” aquestes pràctiques

La plataforma Idealista ha negat “rotundament” qualsevol participació en els fets investigats i ha afirmat que col·laborarà “estretament” amb l’organisme regulador en tot el procés d’instrucció de l’expedient i la resolució final.

“Som els primers interessats a aclarir amb total transparència i claredat l’ús lícit dels serveis que Idealista facilita als seus client”, han aclarit des de la plataforma.

També et pot interessar

stats