La companyia noruega d'energia renovable Statkfrat inaugura a València la seu espanyola

L'empresa té previst desenvolupar quatre projectes amb una inversió de 300 milions d'euros a la Comunitat Valenciana

Una plata fotovoltaica del grup noruec
Una placa fotovoltaica del grup noruec / Statkraft

La companyia Statkfrat, propietat de l'Estat noruec, de plantes solars, ha obert aquest dijous a València la seua seu a la península Ibèrica. L'empresa, que defensa ser la productora més gran d'Europa d'energia renovable, té previst el desenvolupament de quatre projectes amb una inversió de 300 milions d'euros a la Comunitat Valenciana.

Statkraft analitza actualment fórmules per a implantar comunitats energètiques associades als seus projectes, així com per a fomentar el cultiu agrícola dins de la superfície de les seues plantes en localitats com Alboraig (Foia de Bunyol).

El projecte a la Vall d'Uixó-Xilxes-Moncofa comptarà amb una capacitat de 155 megavats i generarà energia neta equivalent al consum de més de 95.000 llars en un any. La seua construcció i activitat crearà fins a 300 llocs de treball i suposarà una inversió de prop de 100 milions d'euros.

Amb aquest objectiu, en setembre va signar una aliança amb Grup Gimeno per a col·laborar en diferents àrees de negoci relacionades amb la posada en marxa de nova capacitat renovable que subministre energia renovable al teixit empresarial local, i per a impulsar sistemes de producció i subministrament d'hidrogen verd que contribuïsquen a la descarbonització del sector tauleller.

D'altra banda, a Torís-Alboraig, el projecte estima la creació de 400 llocs de treball durant la construcció de la planta, en la qual invertirà 105 milions per a subministrar energia neta equivalent al consum de més de 102.000 llars cada any.

Pel que fa a València, el seu projecte, denominat "Tendetes", tindrà una potència instal·lada de 165 MW, podria generar fins a 500 llocs de treball en el moment pic de la construcció i suposaria una inversió d'uns 112 milions.

A l'espera de la Declaració d'Impacte Ambiental

Els quatre projectes han passat ja la fase d'informació pública i es troben a l'espera de la Declaració d'Impacte Ambiental, segons informa la companyia, propietat de l'Estat de Noruega.

També et pot interessar

stats