El comité d'empresa de Ford Almussafes ratifica l'acord per a l'ERTO

S'aplicarà amb les mateixes condicions que l'anterior ajust i afectarà vora 6.000 persones que treballen a la planta.

El comité d\'empresa de Ford Almussafes ratifica l\'acord per a l\'ERTO
El comité d'empresa de Ford Almussafes ratifica l'acord per a l'ERTO

El comité d'empresa de la planta de Ford a Almussafes ha ratificat aquest dilluns de vesprada el preacord per a aplicar l'expedient temporal d'ocupació (ERTO). La direcció de la factoria i el sindicat UGT, amb majoria absoluta en el comité d'empresa, ja havien tancat el dijous passat quines seran les condicions econòmiques i salarials del nou ERTO, que començarà aquest divendres, 15 de març, i mantindrà les mateixes condicions que l'anterior, que va finalitzar a principi d'any. Així, s’abonarà el 80% del salari brut i el 100% d'antiguitat i de pagues extraordinàries.

S'aplicarà durant sis dies: a més del 15 de març, previ a la jornada de vacances del dia 18 i a la festivitat a València del 19 de març, s'hi afig la setmana de l'1 de maig, Dia del Treball –és a dir, els dies 29 i 30 d'abril i el 2 i 3 de maig–, i el 31 de maig, que cau divendres.

Aquest nou expedient d'ocupació, s'argumenta en la caiguda de la demanda de vehicles i afectarà uns 6.000 treballadors de les operacions de vehicles i la línia de muntatge de motors, però s'exclou mecanitzats.

També et pot interessar

stats