La Comissió Europea preveu que l'economia espanyola caurà un 10,9% enguany per la pandèmia

L'executiu comunitari apunta que Espanya serà el segon país de la UE més perjudicat per la Covid-19, només superat per Itàlia.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen / Reuters

La Comissió Europea (CE) empitjora les previsions per a Espanya i estima que l'economia caurà un 10,9% en 2020, un punt i mig més del que va projectar el maig passat. L'executiu comunitari atribueix la davallada a la contracció "sense precedents" de l'activitat que hi ha hagut en la primera meitat de l'any a causa de les restriccions per a frenar la pandèmia, sobretot en el sector serveis.

Les previsions macroeconòmiques d'estiu elaborades per la Comissió Europea i publicades aquests dimarts apunten que Espanya serà el segon país de la Unió Europea (UE) més perjudicat per la crisi enguany. Només el superarà Itàlia amb una caiguda del Producte Interior Brut (PIB) de l'11,2%, en línia amb la caiguda del 10,6% que registrarà França.

Són unes estimacions lleugerament més optimistes que les que han realitzat altres organismes supranacionals, com ara el Fons Monetari Internacional (FMI), que eleva la caiguda de l'economia espanyola al 12,8%. La previsió de la CE també queda per damunt dels auguris del Banc d'Espanya que en el pitjor dels escenaris pronostica una davallada econòmica de fins al 12,4%.

Brussel·les espera que l'economia espanyola comence a repuntar en el segon semestre de l'any, juntament amb la retirada de la majoria de restriccions, i que la recuperació continue en 2021. Així, l'any vinent podria tancar-se amb un creixement del 7,1%, una dècima superior al que havia previst la CE al maig.

També et pot interessar

stats