La Comissió Europea obrirà un Observatori de Fruites i Hortalisses

L’ens permetrà ajudar a controlar l’evolució dels preus en temps real

VÍDEO | La Comissió Europea obrirà un Observatori de Fruites i Hortalisses

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí que la Comissió Europea posarà en marxa en el segon semestre d’enguany l’Observatori de Fruites i Hortalisses que el Govern valencià va sol·licitar al comissari d’Agricultura, Phil Hogan, així com un Observatori del Vi. 

L’anunci l’ha fet aquest dissabte al matí durant la clausura de la convenció citrícola del PSPV-PSOE, en la qual ha participat també el ministre d’Agricultura, Luis Planas, on ha precisat que l’Observatori permetrà ajudar a controlar l’evolució en temps real dels preus d’aquests productes. Segons ha explicat, amb l’Observatori de Fruites i Hortalisses, es podrà intervindre en els preus i augmentar la transparència del sector citrícola, amb dades i informes actualitzats sobre les transaccions realitzades de forma diària. 

“La proposta de la comissió és que estiga en funcionament abans de finals d’any, però des de la Generalitat farem tot el possible perquè puga estar actiu abans de l’inici de la pròxima campanya”, ha assenyalat Puig que s’ha mostrat satisfet que “per primera vegada l’agricultura mediterrània s’haja situat al centre de la política agrària comunitària”.

També et pot interessar

stats