La Comissió Europea establirà un observatori de preus del sector citrícola

El portaveu de la Comissió Europea a Espanya ha indicat que s'ha augmentat la freqüència de controls fitosanitairs dels cítrics.

La Comissió Europea establirà un observatori de preus del sector citrícola
La Comissió Europea establirà un observatori de preus del sector citrícola

El portaveu de la Comissió Europea a Espanya, Ioannis Virvilis, ha anunciat aquest matí que, ja que els productors valencians del sector citrícola "s'han enfrontat a una situació difícil", "d'ací a poc" s'establirà un observatori per a estudiar l'evolució dels preus d'aquests productes.

Així ho ha anunciat Virvilis en un desdejuni informatiu a València, en què ha exposat el programa de treball europeu per al 2019 i on ha afirmat que la caiguda dels preus del sector "es deu més a un conjunt de raons relacionades amb la producció, i no tant a l'exportació de cítrics de Sud-àfrica".

Tot i això, ha indicat que ja s'ha augmentat la freqüència de controls fitosanitairs dels cítrics amb l'objectiu de "detectar casos de productes que incomplisquen les normes", però ha assegurat que "tots els països" de la Unió Europea ja fan els controls necessaris.

Dimarts la Unió Europea va interceptar 65 lots de cítrics d’un total de 2.211 que van inspeccionar a la Comunitat Valenciana entre el 2005 i el 2018, mitjançant el pla de vigilància fitosanitària citrícola, un 2,9%. Aquestes intercepcions les van dur a terme quan els cítrics havien passat els controls fitosanitaris obligatoris tant als països d’origen com a les fronteres de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats