La Comissió Europea acusa Amazon d’abusar de l’ús de dades d’altres empreses

Podria estar utilitzant les dades per obtenir un avantatge competitiu en el mercat al detall.

Un centre de distribució d'Amazon a França
Un centre de distribució d'Amazon a França

La Comissió Europea (CE) ha acusat la multinacional estatunidenca de venda en Internet Amazon d’usar de manera abusiva les dades que obté d’altres empreses que utilitzen la plataforma per a vendre els seus propis productes. Així, des de Brussel·les han formalitzat la queixa amb l’enviament d’un plec de càrrecs a la companyia.

De la mateixa manera, la CE també sospita que l’empresa podria afavorir de manera artificial les seues pròpies ofertes al detall i les d’altres venedors que utilitzen els serveis logístics i de repartiment del gegant tecnològic, ja que funciona com a aparador i mercat per a comerciants independents.

La CE conclou que Amazon ha violat les normes de la competència de la UE per distorsionar “la competència en el mercat al detall en línia”. La multinacional podria així, haver utilitzat les dades a les quals té accés per a beneficiar-se i obtenir un avantatge competitiu sobre la resta.

Entre les dades a les quals té accés l’empresa es trobarien, per exemple, el nombre de productes demanats i distribuïts, els ingressos dels venedors en el mercat, el nombre de visites a les ofertes dels venedors o dades relacionades amb el repartiment o els resultats passats de les companyies.

L’ús d’aquestes dades suposaria, segons la CE, “evitar els riscos normals de la competència” en el mercat al detall i aprofitar el seu domini a l’hora de servir com a aparador per a altres proveïdors.

També et pot interessar

stats