Els comerços es preparen per a obrir l'11 de maig

Saben que només tindran un aforament del 30% i que els clients hauran d'estar separats almenys per 2 metres.

VÍDEO | Els comerços es preparen per a obrir l'11 de maig

Els xicotets comerços es preparen per a reobrir l'11 de maig, però amb moltes incògnites. Saben que només tindran un aforament del 30% i que els clients hauran d'estar separats almenys per 2 metres. També saben que s'haurà de prioritzar un horari per als majors de 65 anys, però coincideixen que el pla de desescalada és poc clar i demanen una normativa homogènia per a saber com actuar. Per això, la federació de comerciants reclama al govern espanyol més concreció en les mesures de seguretat.

L'escenari post-Covid obri interrogants en comerços com les botigues de roba. Un dels punts que més preocupa és la inversió per a adaptar les instal·lacions. La desinfecció de la roba i els provadors són algunes qüestions pendents de resoldre.

Moltes cadenes de roba ja es plantegen eliminar provadors i buscar alternatives de compra en línia per garantir la seguretat. Un altre factor que pot influir en l'obertura serà la superfície dels locals. A Àustria només han permés la dels establiments de menys de 400 metres quadrats. Una mesura que afectaria les grans firmes, que, de moment, mantindrien abaixada la persiana.

També et pot interessar

stats