El comerç valencià preveu una pujada del 3% en les vendes de rebaixes

Organitzacions de consumidors recorden a la ciutadania que baixen els preus, però no els drets ni la qualitat.

El comerç valencià preveu una pujada del 3% en les vendes de rebaixes

Aquest cap de setmana s'espera una activitat intensa al comerços, no debades molts ja han iniciat les rebaixes d'estiu. Oficialment, el tir d'eixida és aquest dissabte. La patronal Confecomerç de la Comunitat Valenciana espera un augment de les vendes del 3% respecte a l'any passat i un increment en la contractació de personal del 2%.

Tot i les previsions optimistes, des de Confecomerç adverteixen que el concepte de "rebaixes" s'ha descontextualitzat des de la liberalització en 2012 i reclamen una revisió de la normativa per a regular de forma més efectiva el període. Consideren que ha derivat en una contínua "proliferació de descomptes" que es prolonga al llarg de l'any i "resta impacte i repercussió a una de les temporades més importants de vendes per al sector".

Segons el president de Confecomerç CV, Rafael Torres, la campanya de rebaixes ha perdut força i creu que s'ha de revitalitzar "delimitant els diferents períodes i ordenant el calendari marcat per les diferents temporades, evitant així la confusió i ambigüitat al consumidor". 

Les organitzacions de consumidors recorden un any més a la ciutadania que en rebaixes baixen els preus, però no els drets ni la qualitat. En el web de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU) hi ha disponible un decàleg de recomanacions per a comprar en època de rebaixes. 

També et pot interessar

stats