El comerç de la ciutat de València podrà obrir el dissabte 22 de gener

El Consell Local de Comerç aprova aquesta mesura extraordinària el dia de la festivitat de Sant Vicent Màrtir

Clientes miren roba en un comerç
Clientes miren roba en un comerç / À Punt NTC

El dissabte 22 de gener, festivitat de Sant Vicent Màrtir, serà hàbil per al comerç a la ciutat de València. Així ho ha decidit aquest dimarts el Consell Local de Comerç de València, que ha aprovat canviar el calendari laboral pel diumenge 10 d'abril.

La votació ha tirat avant amb 19 vots a favor, tres en contra i tres abstencions, segons fonts municipals.

El sector comercial i de l'hoteleria havia demanat aquesta obertura extraordinària no prevista en el calendari laboral de 2022: tant les associacions comercials com les de consumidors, els mercats, els comerços del centre històric, la Cambra de Comerç, la patronal CEV i l'Associació Nacional de Grans d'Empreses de Distribució (ANGED).

Per la seua part, els sindicats amb representació en el consell proposaven que se substituïra el festiu d'aquest dissabte per un altre diumenge d'obertura no obligatòria. Si el dissabte 22 és considerat dia d'obertura ha de substituir-se per un altre diumenge al llarg de 2022 perquè els treballadors puguen gaudir de la jornada de descans que els correspon.

Amb aquesta decisió, el sector confia a animar les vendes en rebaixes. "Per al comerç és millor obrir aquest dissabte perquè estem en plena campanya de rebaixes i atés que la campanya de Nadal no ha funcionat tan bé com s'esperava per la pandèmia, no podem tancar els dies comercialment més atractius", expliquen fonts de la patronal Confecomerç.

Francisco Dasi, president de Confemercats, ha declarat que "ha secundat que els mercats de la ciutat de València integrats en aquesta Confederació, que vulguen obrir, puguen fer-ho". Dasi recorda que els mercats i en general les botigues de menys de 300 metres quadrats tenen llibertat horària, però en el cas dels mercats municipals necessiten que l'Ajuntament "els òbriga la porta". El responsable comercial valora la mesura acordada, que en la seua opinió redueix el risc que els veïns de la ciutat de València "vagen a comprar fora".

El passat mes de novembre, l'Observatori de Comerç Valencià va aprovar els 11 dies d'obertura dels establiments comercials en diumenges i festius durant tot l'any 2022 en el conjunt de la Comunitat Valenciana. Els festius i diumenges hàbils previstos per a l'obertura comercial a la Comunitat Valenciana són inicialment: el 19 de març i el 15 d'agost per acumulació de dos festius seguits; el 9 de gener i el 3 de juliol per correspondre a períodes tradicionals de rebaixes; el 10, 14 i 17 d'abril per coincidir amb dates de gran afluència turística; el 27 de novembre, el 6 i 18 de desembre i el 2 de gener per la campanya de Nadal i Reis.

També et pot interessar

stats