Comença la campanya de la Renda 2017 amb una nova app

Les declaracions a ingressar mitjançant domiciliació tenen un termini de fins al 27 de juny. El 2 de juliol finalizarà la campanya.

Comença la campanya de la Renda 2017
Comença la campanya de la Renda 2017

La campanya de la Renda de 2017 comença aquest dimecres 4 d'abril per a la presentació de les declaracions per internet i per telèfon, i per a sol·licitar cita prèvia per al nou pla "Li telefonem", amb el qual l'Agència Tributària (AEAT) telefonarà als contribuents per a confeccionar la declaració, així com per a realitzar-la a través de la nova app, una de les principals novetats de la campanya que s'estendrà fins al 2 de juliol.

Es podran presentar declaracions a través de les dues grans novetats d'enguany: amb la nova aplicació mòbil de l'Agència Tributària, que es pot descarregar des del passat 15 de març en dispositius d'Apple i Android; i sol·licitant cita prèvia per al pla "Li telefonem", pel qual l'AEAT cridarà els contribuents i els confeccionarà i presentarà la declaració per telèfon.

A més de les novetats de l'app i el pla "Li telefonem", enguany l'AEAT ha eliminat els enviaments postals dels esborranys, com també els missatges SMS amb el número de referència, per la qual cosa per a obtindre'l caldrà identificar-se amb el DNI i la data de caducitat, a més de la casella 450 de la Renda 2016; així podrà consultar-se a través de l'app o internet.

Per tercer any consecutiu, els contribuents disposaran del sistema Renda Aeb, després de generalitzar-se per a tots els declarants, per a accedir-hi caldrà identificar-se de la manera habitual: DNI electrònic, clau i número de referència.

Atenció presencial

Atenció presencial

El servei per a sol·licitar la cita prèvia per a rebre atenció presencial començarà el 8 de maig i dos dies més tard, el 10 de maig, l'atenció presencial en oficines d'entitats col·laboradores, comunitats autònomes i de l'Agència Tributària.

Ja en el mes de juny, el dia 27 s'ha marcat com a data límit per a presentar aquelles declaracions que resulten a ingressar mitjançant domiciliació, i el 29 es posarà fi al període de sol·licitud de cita prèvia per totes les vies. El 2 de juliol es donarà per finalitzada la campanya de la Renda 2017.

Les cites prèvies, tant per a l'atenció telefònica com per a acudir a les oficines, podran sol·licitar-se a través del web de l'AEAT o en els telèfons: 901 22 33 44 - 915 53 00 71 - 901 12 12 24 - 915 35 73 26. Les cites es facilitaran cada 15 minuts entre les 9.00 hores i les 20.30 hores. El telèfon d'informació sobre la Renda atendrà els contribuents de dilluns a divendres de 9.00 hores a 19.00 hores i serà el 901 33 55 33 - 915 54 87 70.

La nova app

La nova app

L'app, una de les principals novetats de l'AEAT, es pot descarregar des del 15 de març i permet sol·licitar i emmagatzemar el número de referència i consultar les dades fiscals, així com presentar les declaracions des del 4 d'abril.

L'AEAT estima que l'aplicació es podrà descarregar en més de 44 milions de telèfons mòbils i que uns 4,85 milions de contribuents podran presentar la declaració amb un sol clic en el cas de les més senzilles.

Per a la resta, l'app, que admet fins a 20 perfils d'usuari, els facilitarà l'obtenció del número de referència, la visualització de les dades fiscals i la recepció de missatges automàtics amb informació d'interés, i els derivarà a Renda Web.

Pla "Li telefonem"

Pla "Li telefonem"

L'altra gran novetat és el denominat pla "Li telefonem", la cita prèvia del qual es podrà sol·licitar des del 4 d'abril, de manera que els qui ho desitgen podran rebre una telefonada de l'Agència Tributària i, a través d'ella, presentar la declaració de la renda. Les cites es facilitaran cada 15 minuts i les telefonades s'efectuaran entre les 9.00 i les 20.30 hores.

En la campanya de 2016 es van presentar 19,7 milions de declaracions, de les quals 14 milions van eixir a retornar, amb un total de 9.996 milions d'euros, mentre que 4,86 milions van resultar a ingressar, amb un total de 9.173 milions d'euros.

També et pot interessar

stats