La comarca del Vinalopó Mitjà reclama garanties laborals i de futur per a l'ERO en el grup Levantina

Els alcaldes sol·liciten una reunió amb l’empresa, els treballadors i les administracions competents.

La comarca del Vinalopó Mitjà reclama garanties laborals i de futur per a l\'ERO en el grup Levantina
La comarca del Vinalopó Mitjà reclama garanties laborals i de futur per a l'ERO en el grup Levantina

Sis ajuntaments del Vinalopó Mitjà afectats per l'ERO del grup Levantina, de la indústria del marbre, han decidit sol·licitar una reunió amb l'empresa, els treballadors i les administracions competents. El seu objectiu és garantir bones condicions per als treballadors despatxats, establir plans de formació i demanar inversions en infraestructures i per la industrialització de la zona. Es tracta del tercer ERO que tira avant Levantina des del 2009. Dels quasi 3.000 treballadors que hi havia aleshores, ara en queden uns 1.200, i prompte podrien ser-ne 900. Una situació complicada per als pobles de la zona, que aquest dijous han decidit demanar explicacions a l'empresa.

L'alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha indicat en declaracions en À Punt Notícies que els ajuntaments volen "un compromís de permanència" per part de l'empresa. Així mateix, segons ha explicat l'alcalde de Novelda, Armando Esteve, la solució passa per la industrialització de la comarca. 

El grup Levantina, del sector porcelànic, fins que la crisi de la construcció el va arrossegar a tindre pèrdues. Segons dades de l'empresa, han perdut 194 milions d'euros des del 2016. Després de ser controlats pel Banc Nacional de París, l'empresa està ara en mans dels fons d'inversió britànic BY Brook, experts a reflotar empreses amb problemes. 

També et pot interessar

stats