Colomer: "Les previsions turístiques en rendibilitat i ocupació són un poc millors que en 2018"

El secretari autonòmic de Turisme destaca que el sector ajuda a recaptar 4.000 milions d'euros en impostos en la Comunitat Valenciana.

Colomer: \"Les previsions turístiques en rendibilitat i ocupació són un poc millors que en 2018\"
Colomer: "Les previsions turístiques en rendibilitat i ocupació són un poc millors que en 2018"

Amb l'inici del mes de juliol, comença la temporada alta per excel·lència per al sector del turisme. Aquest cap de setmana han arribat a l'aeroport de l'Altet més de 240.000 turistes i les previsions apunten que "seran un poc millors" respecte de l'any passat tant en rendibilitat com en creació de treball en la indústria turística. Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer en una entrevista a Les notícies del matí de la ràdio d'À Punt. 

Segons Colomer destacable és també la desestacionalització que s'ha aconseguit en el treball. La indústria turística, segons ha manifestat, no és només juliol i agost. Així mateix també ha posat l'èmfasi en què augmentarà la rendibilitat entre un 2 o 3% gràcies a la internacionalització del turisme a la Comunitat Valenciana encara que el fantasma del Brexit encara està present. 

"La taxa turística no és una vareta màgica per a resoldre problemes"

La taxa turística no és un tema que estiga damunt la taula del govern del Botànic, segons ha dit Colomer, qui s'ha manifestat en contra d'una taxa perquè, com ha dit, no es pot "traslladar al turista els deures pendents que en clau domèstica no hem pogut resoldre". 

"La taxa turística no és una vareta màgica per a resoldre problemes com ara carrers bruts, falta d'aigua", ha afegit. "El turisme no mai és el problema, és part de la solució perquè en ajuda a recaptar 4.000 milions d'euros en impostos a la Comunitat Valenciana", així ha sentenciat Colomer.  

També et pot interessar

stats