Col·lapse en el web de Labora per l'allau de sol·licituds d'ajudes a empreses i autònoms

Des de la Generalitat indiquen que estan treballant perquè el web estiga disponible com prompte millor.

El web està temporalment fora de servei per motius tècnics
El web està temporalment fora de servei per motius tècnics / À Punt NTC

Bon dia, el nostre web està col·lapsat a causa de l'alta demanda. Des de Labora estem treballant en solucionar la gestió de les ajudes per a persones autònomes perquè estiga disponible al més prompte possible. Disculpeu les molèsties. Gràcies per la vostra paciència”. Amb aquest missatge en Twitter Labora demana disculpes pel col·lapse en el web de la Generalitat a causa de l'allau de sol·licituds d'ajudes directes a empreses i persones treballadores autònomes per la Covid-19, que podien començar a demanar-se des de les 9 del matí.

Els informàtics de la Generalitat treballen a estall perquè torne a estar activa com més prompte millor. El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat al seu compte de Twitter que aquesta nit “totes les proves funcionaren a la perfecció”, i també les que van fer al llarg de tot el dia. “Ara ha donat un error inesperat, en previsió teníem els tècnics en guàrdia i hi treballen ara mateix”, ha dit.

Són les últimes ajudes que el Consell ha aprovat per a fer front a la situació de crisi per la pandèmia que estan destinades a empreses i autònoms de sectors com ara l'hoteleria, tant per als que es dediquen a l'allotjament com a la restauració, les agències de viatge, les empreses d'activats artístiques, recreatives i d'oci, els clubs esportius i els gimnasos, entre d’altres.

El Consell ha destinat a aquestes ajudes dins del pla Resistir un total de 80 milions d'euros. Es poden sol·licitar de manera telemàtica des d'aquest dijous i fins al dimecres 17 de febrer. Cada empresa rebrà 600 euros per cada treballador contractat a jornada completa i 300 euros pels als que estiguen a mitja jornada fins a un total de 12.000 euros.

Amplien el límit per a presentar sol·licituds

També et pot interessar

stats