La CNMV sanciona el Banc Popular per informació no veraç en els comptes de 2016

L'organisme obri un expedient contra l'entitat i contra els consellers executius, els membres de la comissió d'auditoria i el seu director financer.

La CNMV ha obert un expedient contra el Banc Popular i contra els consellers executius, encapçalats per Ángel Ron
La CNMV ha obert un expedient contra el Banc Popular i contra els consellers executius, encapçalats per Ángel Ron / Europa Press

El comité executiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha acordat incoar un expedient administratiu sancionador per infracció molt greu al Banc Popular per haver subministrat a l'organisme informació financera amb dades inexactes o no veraces en els seus comptes anuals de 2016.

En concret, la CNMV obri un expedient contra l'entitat i contra els consellers executius -encapçalats per Ángel Ron-, els membres de la comissió d'auditoria del banc i el seu director financer en el moment dels fets.

L'expedient sancionador imposat, se circumscriu als comptes anuals de 2016 als quals es va referir la comunicació d'informació rellevant que va realitzar l'entitat bancària el 3 d'abril de 2017 amb Emilio Saracho al capdavant. Aquell mateix dia, el Banc Popular va comunicar a la CNMV un ajust en els seus comptes de 2016 superior als 600 milions d'euros després de revisar la seua cartera de crèdits i l'operativa d'ampliació de capital per valor de 2.500 milions realitzada el mateix any. Hores després, Pedro Larena signava la seua dimissió com a conseller delegat.

Dos mesos abans, el 3 de febrer de 2017, l'entitat havia comunicat que els resultats de l'exercici 2016 sumaven pèrdues per l'import de 3.485 milions. A la fi d'aquest mes, Emilio Saracho va substituir Ángel Ron com a president del Popular.

Després de la comunicació referida a Telepizza, aquesta és la segona vegada que la CNMV fa pública l'obertura d'un expedient sancionador.

També et pot interessar

stats