La CNMC proposa sancionar Booking amb 486 milions, la multa més alta de la seua història

L'expedient sancionador de la CNMC ve motivat per un possible "abús de la posició de domini" en el mercat espanyol. Des de la companyia rebutgen la sanció i asseguren que recorreran si finalment són multats

Oficina de Booking
Oficina de Booking / Fabrizio Bensch (Reuters)

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha proposat una sanció de 530 milions de dòlars (486 milions d'euros) per al cercador de viatges en internet per a reserves d'allotjament Booking.

En cas de confirmar-se aquest castic, seria la multa més alta imposada per l'organisme espanyol en tota la seua història. Des de Booking rebutgen la sanció i asseguren que recorreran si finalment són multats.

Així ho ha reconegut la plataforma de lloguer vacacional en la presentació de resultats que ha remés en la matinada d'aquest dijous al SEC, el regulador dels mercats estatunidencs.

L'expedient sancionador es va iniciar l'octubre del 2022, quan la CNMC va començar una investigació contra Booking per un possible "un abús de la posició de domini" en el mercat espanyol. La investigació té origen en dues denúncies rebudes per part de l'Associació Espanyola de Directors d'Hotel (AEDH) i de l'Associació Empresarial Hotelera de Madrid.

En concret, estudiava si la plataforma havia imposat "condicions inequitatives" als hotels situats a Espanya i si havia implementat polítiques comercials "que haurien pogut tindre efectes excloents sobre les altres agències de viatge en línia, així com sobre altres canals de venda en línia".

La decisió definitiva no es coneixerà, almenys, fins a l'11 de juliol, encara que la CNMC ja ha remés la proposta de resolució de l'expedient a la companyia.

Booking atribueix les pèrdues registrades durant l'exercici 2023, que ascendeixen a 530 milions de dòlars, a aquesta "decisió preliminar de l'autoritat de competència a Espanya", tal com assenyala en la documentació remesa al SEC.

També et pot interessar

stats