Omplir la cistella de la compra és més barat a la Comunitat Valenciana

L'informe anual de l'OCU sobre supermercats mostra que Consum destaca per la rebaixa de preus, que Family Cash entra en la llista de botigues més econòmiques

Un carro de la compra en un supermercat
Un carro de la compra en un supermercat / À Punt NTC

En un context de repunt de preus, l'OCU defensa que analitzar bé on comprem pot significar un estalvi a l'any de més de mil euros de mitjana. L'Organització de Consumidors i Usuaris ha presentat aquest dimecres l'informe que cada any fa públic amb els supermercats més barats a Espanya. En clau valenciana, l'estudi apunta que botigues de la cadena valenciana Family Cash entren enguany entre les deu més barates (de fet, se situa en tercer lloc). També apunta que entre les ciutats espanyoles més barates hi ha Castelló de la Plana i en l'àmbit autonòmic la Comunitat Valenciana és, juntament amb Múrcia, la més barata. El document esmenta, igualment, que Consum ha abaixat els preus.

L'informe amplia l'evolució de Family Cash. La cadena, amb botigues a la Comunitat Valenciana, Andalusia, Múrcia, Catalunya, Extremadura, Aragó, Melilla i Castella-la Manxa, està adquirint locals d'Eroski i E. Leclerc i l'OCU remarca "que estan demostrant tindre bons preus i excel·lents resultats en el nostre estudi".

L'organització de consumidors també amplia que hi ha un duel entre Alcampo i Mercadona. Duel que pel que fa als preus guanya Alcampo en 23 ciutats visitades i Mercadona en 17.

L'OCU assegura que els pressupostos de les famílies espanyoles han baixat quasi un 11%, mentre que el percentatge dedicat a la cistella de la compra s'ha incrementat, en contrast amb l'afonament d'altres partides com les dedicades a oci i viatges. Per a elaborar aquest informe, l'organització visita totes les capitals de província i altres grans ciutats, i també compara el preu de les cadenes en línia. La cistella OCU està formada per 238 productes.

També et pot interessar

stats