Clara Ferrando: “No deixarem de reclamar a Madrid ni un euro del que ens toque als valencians”

La secretària autonòmica d’Hisenda reclama suficiència econòmica al govern central mentre no s'escometa la reforma del finançament autonòmic.

Clara Ferrando en 'À Punt NTC Matí'
Clara Ferrando en 'À Punt NTC Matí'

"No deixarem de reclamar a Madrid ni un euro del que ens toque als valencians”, ha assegurat Clara Ferrando. En declaracions a À Punt NTC Matí, la secretària autonòmica d’Hisenda ha demanat al govern central suficiència financera per a la Comunitat Valenciana mentre no s’escometa la reforma del sistema de finançament autonòmic. Un compromís que ha indicat que s’hauria d’incloure en els pressupostos generals de l’estat. 

“És una qüestió vital per als valencians i les valencianes. Ja no permetrem més excuses; sense autonomia financera no tindrem autonomia política”. En aquest sentit, Ferrando ha reclamat contraprestacions per a la Comunitat Valenciana que compensen aquesta situació d’infrafinançament i que “aquesta siga la definitiva” i es pose en marxa l’esperada reforma del finançament autonòmic.

Un pressupost “de luxe” amb tarannà social

La secretària autonòmica d’Hisenda ha qualificat com a “producte de luxe” els pressupostos de la Generalitat, enfocats i dirigits a recuperar serveis socials bàsics, com ara la sanitat pública i universal o l’educació de qualitat. Un full de ruta política que compta amb l’augment de la partida per a la Comunitat Valenciana anunciada per govern de Pedro Sánchez. 

Uns diners que la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, confia que arriben amb normalitat. En aquest sentit, Ferrando ha indicat que al voltant del 85 per cent dels diners estaran destinats a objectius socials, una xifra que suposa invertir al voltant de 37,7 milions d’euros cada dia, segons ha afirmat la política. 

També et pot interessar

stats