La Ciutat de les Arts i les Ciències va generar una despesa turística de 133,5 milions durant el 2017

L'informe de l'IVIE també reflecteix un impacte sobre la renda de 111 milions i un volum d'ocupació de 3.461 llocs de treball.

La Ciutat de les Arts i les Ciències va generar una despesa turística de 133,5 milions durant el 2017
La Ciutat de les Arts i les Ciències va generar una despesa turística de 133,5 milions durant el 2017

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València va generar l'any 2017 una despesa turística de 133,5 milions d'euros. A més, l'impacte sobre la renda que va tindre l'any passat va ser de 111 milions d'euros i va mantindre un nivell d'ocupació de 3.461 llocs de treball, segons un informe sobre l'impacte econòmic i social d'aquest complex a la Comunitat Valenciana durant l’exercici passat.

Les dades de l’informe presentat per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), indiquen que "la Ciutat de les Arts és una peça fonamental per al desenvolupament econòmic de València", segons ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

El document xifra la despesa turística el 2017 atribuïble al complex en 133,5 milions d'euros. D'aquests, 120,4 milions tenen el seu origen en la despesa que realitzen els turistes que visiten aquestes instal·lacions, mentre que els 13,1 milions d'euros restants procedeixen de la despesa dels visitants que acudeixen als actes que s'organitzen a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Aquesta despesa turística atribuïble a la Ciutat de les Arts i les Ciències té un impacte en l'economia valenciana de 57,4 milions d'euros en termes de renda i genera 2.401 ocupacions equivalents a temps complet anual. Els impactes derivats de l'activitat ordinària d'explotació pugen a 53,7 milions d'euros en termes de renda i a 1.060 ocupacions. La suma d'aquestes fonts d'impacte econòmic (despesa turística activitat ordinària) representen un total de 111,1 milions d'euros de renda i 3.461 ocupacions. Aquestes xifres suposen el 0,11% del VAB i el 0,17% de l'ocupació, respectivament, de la Comunitat Valenciana el 2017.

L'Oceanogràfic va ser el que va generar més impacte econòmic

Per actuacions, l'Oceanogràfic va ser el que va generar més impacte econòmic, amb 49,6 milions d'euros, el 44,5 % del total, degut sobretot a la despesa turística, ja que va rebre 1,4 milions de visitants. D'altra banda, la despesa turística de visitants associada a les actuacions de CACSA va arribar a 120,4 milions; el 46% d'aquesta xifra prové de visitants estrangers, mentre que la despesa turística associada a congressos va suposar 11,7 milions d'euros.

Així mateix, l'estudi revela que la despesa total de funcionament va ser de 50,9 milions d'euros i Joaquín Maudos, director adjunt de l'IVIE, ha indicat que les xifres manifesten que "per cada euro que costa de mantindre, hi ha 2,2 euros de renda".

També et pot interessar

stats