La circumval·lació d'Alacant incrementa el trànsit un 7,3% després d'abaixar el peatge

L'AP-7 entre Tarragona i València dispara un 12,7% el trànsit diari i el tram de València a Alacant, un 1,56%.

El traçat de l'AP-7 corresponent amb la circumval·lació d'Alacant registra 7.458 usuaris diaris
El traçat de l'AP-7 corresponent amb la circumval·lació d'Alacant registra 7.458 usuaris diaris / Arxiu

Les noves autopistes de peatge que van fer fallida durant la crisi i van ser rescatades per l'Estat han augmentat el trànsit mitjà diari entre un 3,35% i un 24,7% els nou primers mesos de l'any. L'increment arriba després que al començament de l'exercici el Ministeri de Foment va abaixar un 30% el peatge, que a més va passar a ser gratuït a la nit. El traçat de l'AP-7 corresponent a la circumval·lació d'Alacant ha registrat un augment del 7,3%, fins a 7.458 usuaris diaris.

L'autopista rescatada que més trànsit ha captat aquests nou mesos ha sigut l'AP-41 Madrid-Toledo, ja que s'ha incrementant un 24,6% fins a sumar 1.415 vehicles al dia. Tot i això, es manté com la que registra menys usuaris en termes absoluts, segons les dades oficials de Foment en tancar la comptabilitat de setembre.

La via que més trànsit registra de les nou, l'M-12, que uneix Madrid amb l'aeroport de Barajas, és la que presenta el creixement més moderat, del 3,3%, fins a 22.590 vehicles.

Autopistes que alcen el peatge

D'altra banda, les dues autopistes que el 31 de desembre conclouran el contracte de concessió, retornarà a l'Estat i alçaran les barreres de peatge, totes dues actualment gestionades per Abertis, registren una mitjana de vora 23.000 usuaris al dia.

En concret, i segons les dades oficials del Ministeri de Foment, el tram de l'AP-7 entre Tarragona i València ha disparat un 12,7% el trànsit diari del gener i el setembre, fins a 23.355 vehicles. El traçat entre València i Alacant ha crescut de forma més moderada, un 1,56%, fins a 20.783 usuaris.

També et pot interessar