El cinema espanyol celebra la 34 edició dels premis Goya

El segell valencià ha estat present en la gala amb diverses nominacions.

L'actriu Carmen Arrufat, nominada a millor actriu revelació a l'arribada de l'entrega dels premis Goya 2020
L'actriu Carmen Arrufat, nominada a millor actriu revelació a l'arribada de l'entrega dels premis Goya 2020 / Jorge Zapata (Efe)

Aquest dissabte s’ha celebrat a Màlaga la gala dels premis Goya 2020.

Benedicta Sánchez ha guanyat el premi a actriu revelació als seus 84 anys pel paper en O que arde. Categoria en què estava nominada la valenciana Carmen Arrufat, per la seua interpretació en La Innocència, pel·lícula amb la participació d'À Punt Mèdia.

Pedro Almodóvar ha guanyat el Goya al millor guió original per Dolor y Gloria, que també obté el de millor muntatge, amb Teresa Pons, i el de millor música original, per a Alberto Iglesias.

El Goya a millor direcció artística ha sigut per a Juan Pedro de Gaspar per Mientras dure la guerra.

La millor cançó original ha sigut per a Javier Rubial, per La Intemperie, que també s'ha emportat el de millor guió adaptat, categoria en què estava també nominada la producció valenciana Buñuel en el laberinto de las tortugas, sota el paraigua de la productora Hampa Studio.

Una entrega de premis en què el segell valencià ha estat molt present amb les nominacions de Toni Novella, natural de Requena, per la pel·lícula d'Almodóvar. També, la valenciana Ana Lozano opta al Goya a millor maquillatge i perruqueria.

València, candidata a acollir la gala de 2021

La ciutat de València postula per a acollir la gala de lliurament dels Premis Goya 2021, quan es complirà el centenari del naixement del director de cinema Luis García Berlanga, nascut a València, cofundador de l'Acadèmia de Cinema i president d'honor des del 1986 fins al 2010.

També et pot interessar

stats