Cinc sindicats signen el conveni col·lectiu d'FGV amb un increment salarial del 2% anual

L'acord té una vigència fins al 2023 i permetrà recuperar el salari perdut en l'ERO dut a terme fa uns anys.

Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i cinc sindicats han signat el tretzé conveni col·lectiu de l'empresa
Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i cinc sindicats han signat el tretzé conveni col·lectiu de l'empresa / Arxiu

Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i cinc sindicats han signat el tretzé conveni col·lectiu de l'empresa amb una vigència fins al 2023, i un increment salarial del 2% anual, després de diversos mesos d'aturades que van afectar també el servei nocturn inaugurat al desembre. Ara només falta el tràmit d'autorització definitiva de la Conselleria d'Hisenda.

El conveni interprovincial ha tingut el suport dels sindicats UGT, CCOO, SCF, SIF i SF, mentre que CGT i Semaf no n’han donat l'aprovació. El sindicat CGT ha anunciat noves mobilitzacions a l'abril i al maig.

Per a UGT, sindicat majoritari en FGV, es tracta del "conveni de la recuperació", que permetrà recuperar el 2% anual del salari perdut en l'expedient de regulació d'ocupació dut a terme fa uns anys. A més de la recuperació salarial, el conveni inclou millores substancials en les condicions socials (plantilla, llicències, excedències, reubicacions, incapacitat permanent, formació, reconeixements mèdics o règim disciplinari). 

Segons FGV, l'objectiu principal és millorar les condicions de treball i l'eficiència de l'empresa, a través de l'aplicació d'un pla específic que comporta un increment salarial del 2% anual, vinculat a l'increment de viatgers i del temps de treball productiu. 

També et pot interessar

stats