Cinc milions de contribuents presentaran la declaració de renda per mitjà del mòbil

La campanya de la renda del 2017 té una nova aplicació que permet fer la major part de les gestions pel telèfon mòbil.

Amb l´arribada de la primavera es posa en marxa el mecanisme perquè els ciutadans passem comptes amb Hisenda. La campanya de la renda del 2017 comença oficialment el 4 d´abril i les declaracions es podran presentar fins al 2 de juliol. Però des del 15 de març, l´Agència Tributària ha posat a disposició dels contribuents una aplicació per a telèfons mòbils Android i iPhone que es pot descarregar des de Google Play i Apple Store. Per mitjà d´aquesta aplicació podem consultar les nostres dades fiscals. A partir del dia 4 també ens podrem descarregar l´esborrany de la declaració i presentar-la amb un sol clic, sempre que no necessitem fer-ne cap modificació. Una volta presentada, també podrem saber en quin estat de tramitació es troba. L´Agència Tributària calcula que uns cinc milions de contribuents presentaran la declaració a través del seu mòbil.

El 4 d´abril es dispara el tret d´eixida. Ja podrem presentar la declaració, però només a través d´internet. A partir d´aquest dia també podrem demanar cita per a presentar la nostra declaració per telèfon. Si ho fem així, una persona de l´Agència Tributària ens telefonarà un dia i a una hora concertats prèviament.

A partir del 8 de maig ja podrem demanar cita per a presentar la declaració personalment en una oficina de l´Agència Tributària. Podrem fer-ho per telèfon, a través del web o per l´aplicació del mòbil. El termini de presentació a les oficines comença dos dies més tard, el 10 de maig. Tenim temps per a presentar la declaració fins al 27 de juny, si és a ingressar. El 2 de juliol és l´últim dia de presentació per a les declaracions amb dret a devolució i si són a ingressar amb domiciliació del primer termini.

També et pot interessar

stats