Cimera a Castelló per a reivindicar el corredor mediterrani

El conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, afirma que la infraestructura ferroviària és una qüestió d'Estat.

Participants en la cimera sobre el corredor mediterrani
Participants en la cimera sobre el corredor mediterrani

Al Port de Castelló s'ha debatut aquest dimecres sobre el futur del corredor mediterrani, una infraestructura que s'ha valorat com a plataforma estratègica. Aquestes instal·lacions seran una peça clau en el tràfic de mercaderies que donarà servei als principals sectors productius de les comarques del nord valencià.

El port de Castelló iniciarà en breu la construcció d'una estació intermodal i connexions ferroviàries entre les drassanes del nord i del sud. Això servirà per a connectar amb el futur corredor mediterrani i potenciar sectors econòmics tan importants com ara el taulell, la producció citrícola i la indústria química.

A la jornada d'aquest dimecres, ha assistit el conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, que ha afirmat que el corredor mediterrani és una questió d'Estat, i que està previst impulsar-lo durant aquesta legislatura. Per la seua banda, l'alcadessa de Castelló, Amparo Marco, ha subbratllat que el desenvolupament de la infraestructura és fonamental per a la competitivitat del territori.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha confirmat que en els pròxims mesos es licitaran les obres que començaran l'any vinent. El port de Castelló ocupa el lloc número 9 dels 46 d'interés general d'Espanya. Els ports són clau en el tràfic de mercaderies perquè, segons les fonts de l'Autoritat Portuària, el 60% de les exportacions de mercaderies es fan per ferrocarril.

També et pot interessar

stats