La CHX garanteix l'aigua per al regadiu encara que deixa clar que ens acostem a la situació de sequera

En principi considera que no serà necessari restringir-ne l'ús

Transvasament / À Punt NTC

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha fet aquest dilluns el seu balanç anual i, encara que ha baixat la reserva d'aigua, ha estimat que en serà suficient, tot i que enguany ha fet molta calor i les pluges han caigut més prop de la costa, on no es poden acumular.

La Confederació Hidrogràfica remarca en el seu balanç anual que enguany no ha plogut prou a la conca del Xúquer i a més ho ha fet prop de la costa, on no se n’acumula. “No tenim falta d'aigua als embassaments, encara que ha plogut poc i que també ha sigut un any molt càlid”, assegura el director tècnic, Manuel Torán, que ha afirmat que s’ha hagut de fer ús de les reserves hídriques per a acabar de regar.

Ho han notat en els principals embassaments de la Comunitat Valenciana, a Tous, però sobretot a Contreras. Observant totes les reserves, després de quatre anys amb un bon acumulat, enguany la Comunitat torna a situar-se per sota de la mitjana històrica. “El reg està assegurat, encara que estem fregant la situació de sequera” sosté Torán.

Tot indica que la conca del Xúquer no patirà restriccions en el reg, situació que sí que podrien patir les comarques del sud, depenents de la conca del Segura.

També et pot interessar

stats