La CEV desmenteix el risc de desabastiment per la vaga de transportistes

L'àudio d'un presumpte transportista que circula per WhatsApp on insta a acumular aliments ha buidat de carn i oli de gira-sol alguns supermercats de Castelló de la Plana

Prestatgeries plenes a vessar en un supermercat de València, aquest dissabte
Prestatges plens a vessar en un supermercat de València, aquest dissabte / À Punt NTC

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) desmenteix que la vaga dels transportistes autònoms convocada al conjunt de l'estat per al pròxim dilluns vaja a causar problemes de desabastiment en el consum i la indústria.

En un missatge de vídeo, el president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, recorda que "les associacions majoritàries de transport" no secunden la parada i insta la població a mantindre "la rutina diària" de compres.

La patronal reacciona a les imatges de prestatges buits per la compra massiva de carn i oli de gira-sol en alguns supermercats de Castelló de la Plana. A l'acaparament l'ha precedit la distribució per diferents xarxes socials, sobretot WhatsApp, d'un missatge de veu associat presumptament a un transportista que anticipa que la protesta de dilluns frenarà l'arribada d'aliments als supermercats i recomana a la població fer "apilament".

"Si la cosa ens ix bé, ens fan costat i tot, dilluns no es mou ni Déu. Bloquejarem Palma, bloquejarem pobles –diu la veu del missatge–, que recorda que la protesta és indefinida i continuarà fins que no baixe el preu del gasoil, que ja frega els dos euros.

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat davant de les autoritats de comerç cinc cadenes de supermercats i hipermercats, entre les quals hi ha la valenciana Mercadona, per limitar a cinc litres el nombre d'unitats d'oli de gira-sol que poden adquirir els consumidors en cada compra, una restricció que atribueixen a la caiguda de les importacions per la crisi d'Ucraïna.

Asotransport, una de les associacions de transportistes autònoms valencians adherides a la protesta estatal, ha convocat els piquets informatius a les 7 hores del dilluns 14 de març al polígon Mas del Jutge de Torrent (Horta Sud), des d'on eixiran cap a diferents localitzacions del territori. Les demandes són similars a les de protestes anteriors i entre altres destaquen la petició de mesures per a evitar el treball per davall dels costos d'explotació, un conveni estatal per a resoldre les diferències salarials, l'eliminació de la càrrega i descàrrega a compte del transportista i el reconeixement de les malalties professionals.

També et pot interessar

stats