La CEV demana mesures que pal·lien els efectes de les restriccions en el sector de l'oci i l'hostaleria

Puig diu que en "l'equilibri difícil" entre les conseqüències econòmiques i les sanitàries "sempre ha prevalgut i prevaldrà la salut".

La CEV demana mesures que pal·lien els efectes de les restriccions en el sector de l'oci i l'hostaleria
La CEV demana mesures que pal·lien els efectes de les restriccions en el sector de l'oci i l'hostaleria

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) sol·licitarà que s'establisquen "mesures compensatòries" que pal·lien els efectes de les restriccions aplicades per la Generalitat en el sector de l'oci nocturn, la restauració i l'hostaleria. Traslladaran al president de la Generalitat, Ximo Puig, la necessitat de compensar les empreses del sector amb un pla que minimitze en el curt termini els danys patits i que facilite la seua recuperació en el mitjà i llarg termini.

La CEV considera que aquestes restriccions agreujaran encara més les conseqüències de la pandèmia "sobre un sector que ja ha sigut castigat fortament" per la crisi sanitària. Segons afirmen, la prolongació de les mesures aprovades més enllà del període de 21 dies resolt per la Conselleria de Sanitat Universal "posarà en perill de tancament definitiu moltes empreses i pot suposar la pèrdua de nombrosos llocs de treball".

Arran de la possible necessitat d'extremar les precaucions per a evitar una segona aturada de l'economia, l'organització empresarial és partidària de castigar les empreses que no complisquen els protocols establits, però assenyala que "no es pot criminalitzar tot un sector".

Per tot això, esperen que no es prolonguen les restriccions aprovades; que es negocien les possibles mesures que calga adoptar amb els sectors afectats i que s'establisquen mesures compensatòries de caràcter econòmic que pal·lien els efectes sobre l'activitat empresarial de les noves restriccions.

Puig: "Sempre ha prevalgut i prevaldrà la salut"

El president ha assegurat que entén les crítiques dels hotelers a les noves mesures i ha assegurat que "no ha sigut una decisió fàcil" i s'ha adoptat des del consens entre les comunitats autònomes i el govern espanyol. A més, ha dit que al Consell li preocupen les repercussions de les restriccions a l'economia, però ha assenyalat que en "l'"equilibri difícil" entre la conseqüències econòmiques i les sanitàries de la pandèmia "sempre ha prevalgut i prevaldrà la salut".

El cap de la Presidència de la Generalitat ha destacat que el Consell secunda les peticions del sector que els ERTO s'amplien fins que es puga exercir aquesta activitat amb normalitat i es concedisquen ajudes perquè no desapareguen empreses del sector turístic.

També et pot interessar