La central nuclear de Cofrents notifica al CSN una parada automàtica del reactor

La parada es va produir per pèrdua d'aigua d'alimentació principal i "no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient", segons el CSN

Paronámica aèria de Cofrents
Paronàmica aèria de Cofrents / CSN

El titular de la central nuclear de Cofrents ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que es va produir la parada automàtica del reactor per pèrdua d'aigua d'alimentació principal.

La incidència s'ha notificat segons el procediment establit, encara que la parada "no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient", segons ha informat el CSN.

La parada es va produir mentre s'estaven duent a terme treballs programats de manteniment en el sistema del tractament de condensat, a causa d'"una anomalia que va donar lloc a l'aïllament dels filtres desmineralitzadors d'aquest sistema, cosa que va provocar la pèrdua de l'aigua d'alimentació principal".

Durant el transitori es va produir la descàrrega d'aigua del sistema d'aspersió (HPCS), motiu pel qual el titular va declarar, segons s'estableix en el seu Pla d'Emergència Interior, l'estat de prealerta durant els quatre minuts en els quals el HPCS ha estat en funcionament. Tots els sistemes de seguretat de la instal·lació "han funcionat correctament i d'acord amb el disseny", destaquen.

Amb la informació disponible fins a aquest moment, es classifica de manera preliminar amb nivell 0 (fora d'escala) en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

També et pot interessar

stats