La central nuclear de Cofrents es connecta a la xarxa després de finalitzar la recàrrega de combustible

La parada tècnica, en la qual s'han invertit 24,3 milions d'euros, es va iniciar el 6 d'octubre i hi han treballat més de 1.200 professionals

La central nuclear de Cofrents
La central nuclear de Cofrents / Europa Press

La central nuclear de Cofrents ha quedat novament connectada a la xarxa després que haja acabat la parada per a la recàrrega de combustible, i comença així el cicle d'operació número 25.

La planta ha invertit 24,3 milions d'euros en aquesta parada tècnica que va iniciar el 6 d'octubre i per a la qual s'han contractat 1.200 professionals provinents de més de 100 empreses, que s'han sumat a l'equip habitual de la central, format per vora 800 treballadors, i que ha suposat un important estímul per a l'ocupació i l'economia dels voltants, detalla Iberdrola en un comunicat.

Durant aquest període s'han conclòs els prop d'11.000 treballs planificats i s'han substituït 216 dels 624 elements de combustible del reactor. També s'han inspeccionat la turbina i el generador i s'ha fet una revisió general del grup 1 dels generadors dièsel d'emergència. A més s'han canviat els tubs secs d'instrumentació nuclear i s'ha substituït l'interruptor de generació, com a projectes més rellevants.

La recàrrega també ha suposat una oportunitat d'actualització tecnològica d'equips, ja que s'han executat 26 modificacions de disseny que aporten robustesa i modernitat a la instal·lació.

Gràcies a la coordinació de totes les unitats organitzatives per a dur a terme totes les tasques previstes de manera segura, fiable i ajustades al programa previst, no s'ha produït cap accident laboral durant aquest període, en el qual han participat vora 2.000 treballadors, subratllen des d'Iberdrola.

També et pot interessar

stats