La central nuclear de Cofrents amplia el seu magatzem

El Consell de Ministres així ho ha autoritzat aquesta setmana, un fet que ajorna la construcció d'un únic magatzem centralitzat per a la recollida dels residus radioactius

Confrents amplia el seu magatzem nuclear
Jesús Moreno
01 d'agost 2021 - 17:50

La central nuclear de Cofrents comptarà amb nous depòsits hermètics per a emmagatzemar residus, després que el Consell de Ministres ho haja autoritzat aquesta setmana. 

Amb aquesta autorització s'ajorna la construcció d'un únic magatzem centralitzat per a la recollida dels residus nuclears.

Amb un pressupost de 220 milions d'euros, el Ministeri per a la Transició Ecològica aposta per mantindre en sec de manera estanca, les restes radioactives a les plantes on han estat generades, com a màxim els pròxims cinquanta anys. 

Per a l'alcalde d'Aiora José Vicente Anaya, no és una mala notícia perquè cal donar solució al problema dels residus encara que siga de manera temporal. El portaveu de Plataforma contra el cementeri nuclerar centralitzat (ATC) a Zarra, José Cerdà, també pensa que aquesta és l'opció menys roín de totes les possibles i Greenpeace tampoc veu amb mals ulls la decisió, en tractar-se de no contaminar noves zones amb un altre magatzem nuclear.

En contra d'aquesta decisió del govern de Pedro Sánchez es posiciona l'associació espanyola de municipis en àrees de centrals nuclears, que critica que no se'ls ha tingut en compte. L'alcalde de Zarra, Ángel Pérez, defensa la construcció d'un únic magatzem central de residus per tal de controlar de manera més efectiva les despeses radioactives. Cal recordar que Zarra, el municipi més menut de la Vall d'Aiora va ser candidat a recollir els residus nuclears de tot l'Estat espanyol.

També contaran amb nous depòsits les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs a Tarragona, i Almaraz a Càceres. 

També et pot interessar

stats