Centenars de tractors eixiran al carrer divendres per a denunciar la situació de l’agricultura i la ramaderia

“Ens juguem molt, estem cansats de paraules i volem compromisos ja”, reivindiquen des del sector agrícola.

FOTO PORTADA: Presentació de la tractorada que recorrerà el divendres València

Una tractorada multitudinària eixirà al carrer aquest divendres a València per a denunciar la situació “asfixiant i desesperada” de l’agricultura i la ramaderia i instar les administracions a moure fitxa pel futur del camp i l’Espanya buidada. A la tractorada s’han sumat les organitzacions més representatives del sector a la Comunitat Valenciana, després d’una campanya que han qualificat de “molt dura, la pitjor de la història per a la taronja i el caqui”.

En la manifestació centenars de tractors i agricultors, que han arribat en autobusos des de molts punts de la Comunitat Valenciana reclamaran mesures tant al nou Govern d’Espanya com a la Generalitat i especialment a la Unió Europea, davant els acords comercials amb tercers països que “deixen fora” els productors locals.

“Ens juguem molt. Estem cansats de paraules i volem compromisos ja”, ha reivindicat el president de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), Cristóbal Aguado, en la roda de premsa de presentació de la protesta.

Una llei de cadena alimentària “justa”

Les seues peticions passen perquè el nou govern de Pedro Sánchez comença a abordar una llei de cadena alimentària “justa” que delimite els preus en origen, així com que els acords internacionals incloguen obligacions recíproques en l’àmbit econòmic, social i mediambiental per a “competir en igualtat de condicions”.

Amb el lema “Prou d’enganyar els agricultors i ramaders”, la protesta comença a les 11:00 hores de divendres a la plaça de Sant Agustí de València, i recorrerà el carrer de Colom fins a la plaça d’Amèrica, on estan previstes les intervencions. La marxa arribarà fins a delegació de govern espanyol a València per a traslladar allí les reivindicacions.

També et pot interessar

stats