CCOO PV farà un ERO després d’una dècada de pèrdues i la baixada d'ingressos

El sindicat manté un deute de 2,5 milions i les pèrdues persistents durant els últims deu anys superen els quatre milions d'euros

Imatge d'arxiu d'una concentració de CCOO PV davant la seu del sindicat
Imatge d'arxiu d'una concentració de CCOO PV davant la seu del sindicat / CCOO PV

El sindicat Comissions Obreres del País Valencià (CCOO PV) ha acordat aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) motivat per una dècada de pèrdues, de l'increment de les despeses i de la reducció dels ingressos propis, un desajustament que s'ha aguditzat per la pujada de l'IPC, segons ha anunciat aquest dimarts.

Des de principis d'any, el sindicat treballa en un pla integral de millora que ara, durant la reunió del comité de direcció aquest dilluns i dimarts, s'ha concretat en l'inici de la negociació d’un ERO amb el seu comité d'empresa.

Només en massa salarial, l'increment de despeses ha suposat un augment d'un milió d'euros en els últims dos anys —la massa salarial arriba als huit milions, d'un pressupost pròxim a 15 milions—, a la qual cosa se suma la baixada de les quotes d'afiliació. "El sindicat ha resolt no continuar mantenint aquesta descapitalització i abordar mesures que revertisquen la situació per a obtindre resultats positius en els següents exercicis, que li permeten regenerar el patrimoni i garantir la viabilitat", ha detallat en un comunicat.

L'organització manté un deute de 2,5 milions i les pèrdues persistents durant els últims deu anys superen els quatre milions d'euros.

Respecte a la negociació de l’ERO, es pretén arribar a un acord amb la representació legal, prioritzant mesures d'ajust salarial, combinades amb altres fórmules de flexibilitat que minimitzen tot el possible l'impacte en l'ocupació.

El mes de gener passat, la direcció del sindicat ja va acordar que el personal sindicalista no cobraria els endarreriments de 2021, producte de la desviació de l'IPC, i la congelació salarial en 2022, que es mantindrà en 2023.

CCOO PV desplegarà altres mesures recollides en el pla integral de millora que passen per diverses vies d'increment dels ingressos, per un reajustament organitzatiu, per a continuar amb la reducció de despeses en serveis exteriors o altres partides com de desplaçaments, dietes i d'estalvi energètic, així com la reestructuració del deute a llarg termini.

També et pot interessar

stats