CCOO denuncia l'Ajuntament de València per irregularitats en la contractació temporal de joves

El sindicat al·lega que els salaris que percebran els 329 contractats no s'ajusta a la normativa.

L'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu / Europa Press
25 de novembre 2019 - 13:00

La secció sindical de CCOO en l'Ajuntament de València ha denunciat davant Inspecció de Treball presumptes irregularitats en la contractació temporal de joves a través dels programes de foment de l'ocupació juvenil Emcuju i Empuju, subvencionats pel servei d'ocupació de la Generalitat Labora i el Fons Social Europeu.

El sindicat al·lega que els salaris que percebran els 329 contractats en tots dos programes no s'ajusta a la normativa, ja que el càlcul de les retribucions que corresponguen a cada jove hauria de realitzar-se respecte a les retribucions que corresponen als funcionaris de cada categoria de referència.

Si la Inspecció de Treball confirma aquesta situació, el personal contractat tindria dret a percebre un salari "sensiblement superior" a l'establit per l'Ajuntament de València, adverteix la central sindical.

CCOO acudeix a Inspecció de Treball dins de la seua campanya per la defensa de l'ocupació juvenil en les administracions, amb l'objectiu de garantir que el treball dels joves siga de qualitat, amb drets i salaris dignes, d'acord amb el que estableixen els programes subvencionats de Labora.

També et pot interessar

stats