CCOO denuncia la no aplicació del salari mínim en el sector agrari valencià

Un informe del sindicat calcula que la pujada de l’SMI permetrà crear 124.000 ocupacions el 2019 a Espanya.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo
El secretari general de CCOO, Unai Sordo / Europa Press

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha assegurat que hi ha centenars de milers de treballadors als quals no se’ls està aplicant la pujada del salari mínim interprofessional (SMI), moltes vegades per la mateixa negativa dels empresaris com està passant de forma generalitzada al camp, particularment a la Comunitat Valenciana. Per aquesta raó, el sindicat ha llançat la campanya “Que no te la juguen”, perquè els treballadors coneguen els criteris d’aplicació d’aquesta pujada.

Sordo ha explicat que a més de la “negativa”, les empreses estan recorrent a increments de jornades legalment pactades per a devaluar la pujada de l’SMI i a sumar plusos o complements al salari base per a justificar que ja s’està cobrant per damunt del mínim legal.

El sindicat ha presentat un informe que assenyala que la pujada del 22,3% del salari mínim interprofessional (SMI) propiciarà la creació de 124.000 ocupacions el 2019 com a conseqüència de l’increment de la massa salarial en 2.000 milions d’euros, que impactaran en el consum i en els ingressos de l’Estat i la Seguretat Social. Segons ha dit, això es traduirà en “una creació immediata d’ocupació”. 

A més, el líder sindical considera “no es pot deduir sota cap paràmetre que la pujada de l’SMI haja impactat negativament en l’ocupació”, en referència a les previsions de destrucció de l’ocupació augurades pel Banc d’Espanya, entre altres entitats. 

El 86,8% manté el seu lloc de treball, igual que abans

L’informe compara els nivells de permanència en el mercat laboral dels col·lectius beneficiaris de la pujada de l’SMI. D’ací es desprén que el 86,8% dels assalariats amb estudis primaris o inferiors es manté en el seu lloc de treball, la mateixa mitjana registrada en els quatre anys anteriors.

També et pot interessar

stats