CCOO denuncia els abusos que pateix l’alumnat en pràctiques

El sindicat presenta una campanya per a informar els becaris i les becàries dels seus drets.

CCOO denuncia els abusos que pateix l’alumnat en pràctiques

El sindicat Comissions Obreres ha iniciat una campanya per a informar els becaris i les becàries sobre els seus drets i combatre així els abusos que, de vegades, pateixen a les empreses i administracions públiques on fan les pràctiques [https://apuntmedia.es/va/noticies/politica/el-govern-central-deixa-en-laire-les-cotitzacions-de-les-practiques-dels-becaris]. 

Hi ha casos, com ara el de Raquel Bernavé, una graduada en Dret que aspirava a formar-se amb una beca de l’Ajuntament de València, però que al final va substituir el funcionariat que estava de vacances, tal com ha explicat a À Punt NTC.  

Segons denuncia Lola Santillana, secretària d’Ocupació i Formació de CCOO, l’alumnat que rep una beca fa hores d’un treballador normal i les funcions d’una plantilla en lloc de rebre la formació que esperava.

El sindicat calcula que prop de 70.000 joves valencians i 700.000 a tot l’Estat poden veure’s afectats per l’ús indiscriminat dels contractes en pràctiques no remunerades. Per això, proposa la creació d’un estatut dels becaris i becàries per a garantir la qualitat de la formació associada.

CCOO considera urgent capgirar la situació actual i vincular les pràctiques no laborals a un programa formatiu perquè l’estudiant puga obtindre’n la titulació. 

També et pot interessar