El cava valencià encara el millor Nadal de la seua història

Gràcies a la reactivació de la restauració i les celebracions i al mercat exterior, esperen vendre deu milions de botelles

El cava valencià encara el millor Nadal de la seua història / À Punt NTC

El cava valencià està d’enhorabona, ja que les vendes no fan més que pujar i les embotelladores fan fum durant aquests dies.

La recuperació del sector de la restauració i el de les celebracions ha servit per a reactivar amb força la demanda d’aquest producte, però a més ha arribat una inesperada gran demanda de l’exterior, principalment d’Alemanya, el mercat asiàtic i els països nòrdics, que ja supera el 40% de la demanda total.

Tot plegat ha fet que la previsió de vendes del sector del cava siga de rècord. Emilio Expósito, president de l'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena, explica a À Punt que estan experimentant un doble miracle, ja que no han hagut d’abaixar els preus per una manca de demanda ni els han hagut d’apujar, malgrat l’increment de costos derivat dels alts preus de la llum i la crisi de les matèries primeres i el transport.

Així, el cava de Requena afronta el que seria el millor Nadal de la seua història, en què espera vendre, per primera vegada, deu milions de botelles. 

També et pot interessar

stats