Cau un 8,6% el nombre de desnonaments a la Comunitat Valenciana

És la tercera autonomia amb major nombre de llançament hipotecaris.

Imatge d'arxiu d'una acció per a aturar un desnonament a la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu d'una acció per a aturar un desnonament a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC.

El nombre de llançaments hipotecaris o desnonaments practicats en la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de l'any va ser de 1.440, un 8,6 per cent menys que en el mateix període de l'any anterior, i la converteix en la tercera autonomia, després de Catalunya i Andalusia, amb major volum de desnonaments.

A més, segons publica aquest dimecres el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), atenent únicament els produïts a conseqüència de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU), això és, vinculats al lloguer, són 881 en la Comunitat Valenciana, i quant als desnonaments per execucions hipotecàries, són 486 en la Comunitat.

L'informe destaca igualment l'evolució a la baixa de les execucions hipotecàries o embargaments d'una propietat per a la seua venda després de l'impagament d'un crèdit, i en el cas de la Comunitat Valenciana també la tercera autonomia més afectada pels embargaments, amb 513.

A més, entre juliol i setembre s'han presentat en la Comunitat 141 demandes per ocupació il·legal d'habitatges en els casos donen els que els propietaris són persones físiques, entitats sense ànim de lucre, o entitats públiques posseïdores d'habitatge social.

El nombre de llançaments hipotecaris o desnonaments practicats a Espanya en el tercer trimestre de l'any és de 10.177, el nivell més baix des que s'iniciaren els registres el 2013. La taxa interanual cau un 11,9%, segons el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En l'Informe sobre els efectes de la crisi en els òrgans judicials s'apunta que aquesta baixada obeeix a la reducció d'execucions o embargaments, que han baixat un 25,8% fins als 2.526.

Les dades revelen, a més, que el nombre de llançaments hipotecaris sol·licitats entre el juliol i el setembre ha sigut de 12.715, un 5,4% menys respecte al mateix període de l'any anterior.

També et pot interessar

stats