Cau en picat la pesca d'un producte marítim clau de Peníscola: el caragol punxent

La seua qualitat va plantejar la Denominació d'Origen i una forta promoció en fires gastronòmiques, que ara han desaparegut

Cau en picat la pesca del producte mariner amb més tradició de Peníscola, el caragol punxent / À Punt NTC

A Peníscola (Baix Maestrat) ha caigut en picat la pesca del producte marítim amb més tradició de la zona: el caragol punxent. Des de fa uns anys, les barques que arriben al port no en porten. Dels 50.000 quilos anuals que s'aconseguien traure de la mar fa deu anys, actualment la xifra ronda els 3.000.

De fet, n'hi ha tan poc que ha deixat pràcticament de promocionar-se. A més, l'escassa quantitat ha disparat els preus i ha obligat molts establiments a retirar-lo de la carta. A penes un parell el conserven, com el restaurant Caragol de David Serrat, però l'estoc no és abundant i no el volen d'altres llotges. "Té més sabor i una textura més forta", ha assegurat María Beltrán, xef al restaurant Xulos. Simplement, l'ofereixen de manera puntual "quan hi ha sort i en tenim", segons han reconegut alguns treballadors del sector.

La seua qualitat va plantejar la Denominació d'Origen i una forta promoció en fires o jornades gastronòmiques, que ara han desaparegut. "La gent ja no el vol treballar, perquè no n'hi ha tant", ha afirmat Javier Marqués, xef del restaurant Rocamar. Ja li estan buscant substitut amb altres productes de la zona, com la galera.

També et pot interessar

stats