Les catàstrofes naturals disparen les pèrdues de les asseguradores en el 2023

El terratrémol de Turquia i Síria va ser el desastre que més va impactar en el sector assegurador

El terratrémol a Turquia és el més devastador al país en cent anys
El terratrémol de Turquia va ser el més devastador al país en cent anys

Les pèrdues de les companyies d'assegurances per catàstrofes naturals van ser de 45.500 milions d’euros el primer semestre del 2023, quasi el doble de la mitjana anual dels últims deu anys en el mateix període, segons Swiss Re.

Les tempestes dels Estats Units provocaren un 68% d’aquestes pèrdues a escala global —31.800 milions d’euros—, i el total suposa la segona xifra més alta des del 2011. Aquestes dades "mostren que es manté la tendència de creixement anual del 5% al 7% en les pèrdues assegurades", ha assegurat el cap del departament de riscos de catàstrofe de Swiss Re, Martin Bertogg.

Segons l'informe, el terratrémol de Turquia i Síria va ser el desastre que més pèrdues va causar al sector assegurador, per valor de 4.800 milions d'euros. Bertogg ha recordat que, a més del canvi climàtic, un altre factor que fa augmentar les pèrdues en el sector és el major impacte d'aquestes catàstrofes en els centres urbans.

L'estudi apunta que Nova Zelanda s'ha enfrontat a unes pèrdues assegurades per catàstrofes naturals aproximadament de 2.000 milions d'euros, les més elevades des del 1970, a causa dels ciclons i tifons que van assotar el país en la primera meitat del 2023.

Segons l'informe, les pèrdues econòmiques totals per catàstrofes naturals en el primer semestre del 2023 van aconseguir els 109.000 milions d'euros, un 46% per damunt de la mitjana anual dels últims deu anys.

Les previsions també han exposat el possible impacte que poden arribar a tindre els incendis forestals de diverses zones de Grècia o Itàlia en aquest últim mes, agreujats per les fortes onades de calor en algunes zones d'Europa, Àsia i Amèrica.

També et pot interessar

stats