Catalá exigeix que es restituïsquen els AVE suprimits perquè “València perd competitivitat”

L'alcaldessa critica el Ministeri de Transports per vacil·lar permanent a València i també demana que s'agilitzen totes les obres de l'estació passant d'Atocha "perquè els valencians puguen parar i eixir des d'Atocha"

Passatgers esperen un tren en una andana en l'estació d'Atocha de Madrid
Passatgers esperen un tren en una andana en l'estació d'Atocha / Jesús Hellín (Europa Press)

L'alcaldessa de València, María José Catalá ha exigit al Ministeri de Transports que restituïsca immediatament els dos AVE per sentit suprimits en la línia València-Madrid des d'aquest dimarts.

“Ací plou sobre mullat i el ministeri vacil·la la ciutat de València permanentment. Exigim que s'agilitzen totes les obres de l'estació passant d'Atocha perquè els valencians puguen parar i eixir des d'Atocha i també exigim que es restituïsquen les freqüències que hem perdut”, ha destacat l'alcaldessa.

“Estem indignats des de l'equip de govern de l'Ajuntament de València amb la política de transports que practica el ministeri amb la ciutat. Des del dia de hui València perd quatre trens d'alta velocitat, dos per sentit.

Aquesta reducció de la freqüència "se suma al perjudici que suposa per als valencians i els empresaris que tots els trens deixen d'anar a Atocha per a anar a Chamartín i no ho tolerarem”, ha afirmat María José Catalá.

Des de l'Ajuntament ho tenim clar, no més 'chuleos' a la ciutat del ministeri i del govern d'Espanya. Necessitem recuperar la freqüència en el transport públic per a recuperar competitivitat de les nostres empreses i el teixit competitiu de la ciutat.

En aquest sentit, ha afegit que la solució no és incrementar el nombre de vagons “perquè això és incrementar l'oferta, no la freqüència”. I ha afegit que “reduint la freqüència el que perd la ciutat és competitivitat".

"Des de l'Ajuntament ho tenim clar, no més vacil·lades a la ciutat del ministeri i del Govern d'Espanya. Necessitem recuperar la freqüència en el transport públic per a recuperar la competitivitat de les nostres empreses i el teixit competitiu de la ciutat”, ha conclòs l'alcaldessa de València.

També et pot interessar

stats