Castelló reclama una baixada del cadastre davant del fort augment de l'IBI

L'augment desmesurat de l'impost sobre els habitatges ha obligat l'Ajuntament a demanar al govern central que abaixe els valors cadastrals.

Castelló reclama una baixada del cadastre davant del fort augment de l\'IBI
Castelló reclama una baixada del cadastre davant del fort augment de l'IBI

L'Ajuntament de Castelló ha tornat a demanar una baixada del valor cadastral davant de l'augment desproporcionat de l'impost de béns immobles, l'IBI. És un dels impostos que més es nota a la butxaca de les veïnes i veïns de Castelló. Per això, el consistori demana una reducció del 9,3 per cent.

L'Ajuntament vol ajustar, així, la política fiscal al context de l'economia local. D'aquesta manera, és la segona reducció que es reclama dels valors cadastrals per a atenuar l'impacte de la contribució urbana en l'economia de les famílies. El problema és que l'impost sobre els habitatges ha pujat de manera desproporcionada els últims anys, i sobretot des de l'esclat de la bambolla immobiliària.

Per la seua part, el Partit Popular de Castelló reclama, a més, una baixada, tant de l'IBI rústic com de l'impost per aquest concepte que han de pagar els comerciants i els hostalers de la ciutat.

També et pot interessar

stats