Castelló, primera ciutat espanyola de la Ruta Europea de la Ceràmica

L’objectiu d’aquesta ruta cultural és revaloritzar i acostar a la ciutadania el patrimoni cultural europeu vinculat a aquest producte.

Castelló, primera ciutat espanyola de la Ruta Europea de la Ceràmica
Castelló, primera ciutat espanyola de la Ruta Europea de la Ceràmica

Castelló de la Plana s’ha convertit en la primera ciutat espanyola que formarà part de la European Route of Ceramics del Consell d’Europa. L’objectiu d’aquesta ruta cultural és revaloritzar i acostar a la ciutadania el patrimoni cultural europeu vinculat a aquest producte tan relacionat amb la província.

Castelló s’uneix a les altres cinc ciutats i entitats que configuren la xarxa: Faenza (Itàlia), Llemotges (França), Museu Princenhof de Delft (Països Baixos), Museu Porzellanikon de Selb (Alemanya) i Höhr-Grenzhausen (Alemanya).

La incorporació de Castelló suposa un suport al vessant cultural i formatiu que va lligada a aquesta indústria, una de les principals fonts d’ingressos de la província, i que constitueix un focus d’atracció únic a Espanya, ja que concentra la immensa majoria d’empreses del sector en tot el país.

L’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha mostrat la satisfacció per la inclusió de la ciutat en aquesta ruta, que es converteix en un nou recurs didàctic i un revulsiu turístic, ja que obri a visitants internacionals “el patrimoni que reuneix cadascuna de les ciutats que la integren”.

També et pot interessar

stats